mei 6

Tent huren bij wandelen in Drenthe

Activiteiten

0  reacties

Tent huren bij Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe (bron: drentslandschap.nl)

In Drenthe kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Stichting Het Drentse Landschap heeft meer dan 100 wandel- en fietsroutes uitgezet, zodat iedereen die op vakantie van de natuur wil genieten, een beetje op weg wordt geholpen. Er zijn door heel Drenthe zowel korte als lange wandelroutes ontwikkeld. Even een frisse neus halen, onbekende plekjes ontdekken of langere afstanden wandelen. Er zijn veel mogelijkheden.

De geschiedenis van Drenthe (bron: Wikipedia.com)

Drenthe is vooral bekend door de overblijfselen uit lang vervlogen tijden zoals de hunebedden en de kano van Pesse. De prehistorie van Drenthe is daardoor waarschijnlijk bekender dan de geschiedenis van dit gewest.

Het middeleeuwse Drenthe kende niet dezelfde grenzen als de huidige provincie. De naam Drenthe verwijst naar drie samenwerkende delen, maar de oudst bekende indeling geeft zes delen aan. In het zuiden hoorde Coevorden oorspronkelijk niet tot Drenthe, maar tot Salland. De stad zou echter wel een grote rol spelen in de middeleeuwse geschiedenis van de provincie, omdat de heer van Coevorden als kastelein lange tijd de vertegenwoordiger was van de landsheer.

Mogelijkheden van wandelen rond Meppen (bron: drentslandschap.nl)

Vanaf de camping of in de buurt zijn er een aantal routes die gelopen kunnen worden.

Wandelroute Meppen- de Palms

Een korte wandeling langs de oude boerderijen van het fraaie esdorp Meppen via de Mepper-dennen naar De Palms, het heideterrein met de mooiste jeneverbesstruwelen van Drenthe. ‘Palmbossies’ heten ze hier.

Lengte route 3,5 km

Startpunt: informatiebord van Het Drentse Landschap aan het eind van de Middendorpsstraat, beginnend aan de Mepperstraat bij de dorpspomp.

Honden zijn helaas niet toegestaan vanwege het vee.

Gees, knapzakroute-K48

Je wandelt door één van de mooiste Drentse dorpen en maakt kennis met het beekdal van de Geeserstroom. Een verrassende route langs een kronkelende beek met natte groenlanden overgaand in stille bospaden, vennetjes en een bijzonder mooi heideveld.

Lengte route 18 km

Startpunt: Gees, dorpsstraat 47

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan

Zweeloo, de stroeten

Verstopt tussen de houtwallen van de essen van Zweeloo en Benneveld liggen De Stroeten. In het grasland begint een zijloopje van de Westerstroom. In het voorjaar staan de landjes volop in bloei.

Lengte route 5,5 km

Startpunt: Hervormde kerk aan De Wheem in Zweeloo

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan

Tent huren op camping in Meppen

Midden tussen Drentse natuurgebieden ligt vakantieoord De Bronzen Emmer. Vlakbij Meppen in het zuidoosten van Drenthe. Een rustige, kindvriendelijke camping waar vriendelijke mensen voor je klaarstaan. De Drentse gemoedelijkheid is hier vanzelfsprekend. Door de vondst van een emmer afkomstig uit het Bronzen tijdperk is de naam De Bronzen Emmer ontstaan.

Op dit park staan de tenten van Tent-ok opgesteld. Hierdoor hoeft u alleen door het meenemen van beddengoed en eigen spulletjes een overnachting te boeken.

Tent huren bij Meppen

Of je nu houdt van een ontspannen rustige vakantie in de luwte van je eigen plek, erop uit gaat om de omgeving te verkennen of het juist leuk vindt om in het hoogseizoen mee te doen met de uitgebreide (kinder)animatie, het is allemaal mogelijk!

Over de auteur

Tietie Sanders

Via een kennis ben ik terecht gekomen in de recreatie en verhuur ik in samenwerking met campings ingerichte tenten.

Vragen over de tenten en de mogelijkheden wanneer er andere samenstellingen zijn, zijn vragen die ik de afgelopen jaren heb gekregen van gasten. Het is altijd gelukt om een passende oplossing voor de gasten te vinden. Uiteraard altijd samen en in overleg.

Het persoonlijk contact met mogelijke gasten is erg leuk maar ook heel bijzonder. Wanneer blijkt, dat gasten daardoor een bijzonder verblijf in één van mijn tenten hebben, is de energie die hier uitkomt vele malen groter en leuker dan de energie die erin moet worden gestopt. Zelfs de tijd die het kost om dit te initiëren is zeker eentje die veel voldoening geeft.

You may also like

Tent huren in Nederland

Tent huren in Nederland

Tent huren bij dagje Schiermonnikoog

Tent huren bij dagje Schiermonnikoog

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>