juli 10

Tent huren bij dagje Schiermonnikoog

Activiteiten

0  reacties

Schiermonnikoog (bron: Wikipedia.com)

Schiermonnikoog is vanuit het westen gerekend het vijfde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het eiland is tevens een gemeente, die dezelfde naam draagt. Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland qua inwoneraantal en is tevens de gemeente met de laagste bevolkingsdichtheid in Nederland.

Het eiland wordt geprezen om zijn rust, die onder andere in stand wordt gehouden doordat bezoekers hun auto op de vaste wal moeten achterlaten.

De geschiedenis van Schiermonnikoog (bron: Wikipedia.com)

In de middeleeuwen was Schiermonnikoog een uithof van het cisterciënzerklooster Claercamp uit Rinsumageest bij Dokkum, een van de kloosters in Friesland. De monniken van het klooster, die land indijkten, droegen grijze pijen. Zo ontstond de naam van Schiermonnikoog: schier betekent grijs, en oog is etymologisch hetzelfde als ei in eiland. Ter herinnering aan de monniken is in 1961 in het dorp een standbeeld van een monnik, "De Schiere Monnik", geplaatst.

Wadlopen

Wadlopen is het betreden van het wad bij laagwater in het noorden van Nederland. Het is mogelijk om via wad naar Schiermonnikoog te lopen. Wadlopers lopen door slik, over zandplaten en over mosselbanken die deels onder water liggen. Bij een aantal tochten moeten diverse prielen en geulen worden doorwaad, waarbij het water tot de borst kan komen te staan. De moeilijkheidsgraad van de tochten is afhankelijk van het doel van de tocht, maar vooral van de weersomstandigheden. Zorg altijd voor een ervaren gids bij deze activiteit.

Transport naar Schiermonnikoog (bron: vvvschiermonnikoog.nl)

Dagelijks gaat de boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en v.v. Deze overtocht wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. In ongeveer 45 minuten worden de gasten en eilanders met de boten Rottum en/of Monnik van en naar Schiermonnikoog gebracht.

Vanaf de camping waar de tenten van Tent-ok opgesteld staan is het 40 minuten rijden naar Lauwersoog, waar de boot vertrekt.

Tent huren op camping Opende

In Opende staan op camping Strandheem de tenten van Tent-ok opgesteld. Hierdoor hoeft je alleen door het meenemen van beddengoed en eigen spulletjes een overnachting te boeken.

Tent huren bij Schiermonnikoog

Camping ’t Strandheem is een echte familiecamping, waar iedereen ontspannen vakantie kan vieren. Het hele gezin, kleine kinderen, tieners én de ouders worden van harte welkom geheten op de camping. Door de vele mogelijkheden is er altijd iets te doen op deze camping in het Groningse land op de grens met Friesland.

Of je nu houdt van een ontspannen rustige vakantie in de luwte van je eigen plek, erop uit gaat om lekker op het strand te liggen, of het juist leuk vindt om in het hoogseizoen mee te doen met de uitgebreide (kinder)animatie, het is allemaal mogelijk!

Over de auteur

Tietie Sanders

Via een kennis ben ik terecht gekomen in de recreatie en verhuur ik in samenwerking met campings ingerichte tenten.

Vragen over de tenten en de mogelijkheden wanneer er andere samenstellingen zijn, zijn vragen die ik de afgelopen jaren heb gekregen van gasten. Het is altijd gelukt om een passende oplossing voor de gasten te vinden. Uiteraard altijd samen en in overleg.

Het persoonlijk contact met mogelijke gasten is erg leuk maar ook heel bijzonder. Wanneer blijkt, dat gasten daardoor een bijzonder verblijf in één van mijn tenten hebben, is de energie die hier uitkomt vele malen groter en leuker dan de energie die erin moet worden gestopt. Zelfs de tijd die het kost om dit te initiëren is zeker eentje die veel voldoening geeft.

You may also like

Tent huren in Nederland

Tent huren in Nederland

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe

Tent huren bij wandelen in Drenthe

Tent huren bij wandelen in Drenthe
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>