februari 24

Tent huren bij Wognum

Activiteiten

0  reacties

Bezoek aan Wognum

In Wognum staan op familiecamping Molenwurf de tenten van Tent-ok opgesteld. In het plaatsje Wognum is een klein winkelcentrum waar de dagelijkse boodschappen gehaald kunnen worden.

Iedere vrijdag is in het centrum van Wognum de weekmarkt, waar een aantal kramen zijn om de wekelijkse boodschappen te doen.

De geschiedenis van Wognum (bron: Wikipedia.com)

Wognum is gelegen op de oever van een oude stroomgeul. De oever is opgebouwd uit zavelgrond. Net buiten de woonkern bevindt zich tussen Oude Gouw - Kerkstraat en de oude veenstroompjes een oude waaierverkaveling. De waaierverkaveling is een overblijfsel van ontginningsperiode van het veengebied. Hierbij behoort de Kromme Leek, die begint bij het Baarsdorpermeer meanderend langs Wognum en via de Zwaagdijk naar Medemblik loopt. De kronkelige loop is zo veel mogelijk behouden gebleven bij de latere ruilverkaveling tussen Wognum en Medemblik.

Bij Wognum staan duizenden fruitbomen. De fruitteelt is een belangrijk onderdeel van de agrarische sector. De bewoning van Wognum is een combinatie van agrarische panden en meer stedelijke bebouwing in het centrum.

Musea en bezienswaardigheden Wognum

In Wognum is één van de 8 stations van de Museumstoomtram die je een spannende reis in de tijd biedt. De trein rijdt van Hoorn naar Medemblik en doet als één van de stations, station Wognum-Nibbixwoud aan. Rij mee en ga mee terug in de tijd.

Tent huren - Wognum station

Wijnproeven

Bij Wijngaard Saalhof in Wognum kunnen de wijnen van lokaal geteelde druiven worden geproefd gedurende een proeverij. Tijdens een korte of langere rondleiding is er de mogelijkheid om deze wijngaard te bezoeken.

Fietsen vanaf de camping omgeving Wognum

Met de fiets is het eenvoudig om via de fietsknooppunten die in Noord-Holland zijn toegepast een route te fietsen. Lengte kan naar eigen inzicht worden aangepast.

Tent huren op camping in Wognum

Familiecamping Molenwurf is een kindvriendelijke, familiecamping. De camping ligt aan de rand van het dorpje Wognum, midden tussen de landerijen en (fruit)boomgaarden.

Op dit park staan de tenten van Tent-ok opgesteld. Hierdoor hoeft u alleen door het meenemen van beddengoed en eigen spulletjes een overnachting te boeken.

Tent huren bij Wognum

Of je er nu van houdt van een ontspannen rustige vakantie in de luwte van je eigen plek, erop uit gaat om de pittoreske dorpjes in de omgeving te bekijken, of het juist leuk vindt om in het hoogseizoen mee te doen met de uitgebreide (kinder)animatie, het is allemaal mogelijk!

Tent huren - Wognum kerk

Over de auteur

Tietie Sanders

Via een kennis ben ik terecht gekomen in de recreatie en verhuur ik in samenwerking met campings ingerichte tenten.

Vragen over de tenten en de mogelijkheden wanneer er andere samenstellingen zijn, zijn vragen die ik de afgelopen jaren heb gekregen van gasten. Het is altijd gelukt om een passende oplossing voor de gasten te vinden. Uiteraard altijd samen en in overleg.

Het persoonlijk contact met mogelijke gasten is erg leuk maar ook heel bijzonder. Wanneer blijkt, dat gasten daardoor een bijzonder verblijf in één van mijn tenten hebben, is de energie die hier uitkomt vele malen groter en leuker dan de energie die erin moet worden gestopt. Zelfs de tijd die het kost om dit te initiëren is zeker eentje die veel voldoening geeft.

You may also like

Tent huren in Nederland

Tent huren in Nederland

Tent huren bij dagje Schiermonnikoog

Tent huren bij dagje Schiermonnikoog

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe

Tent huren bij Fiets4daagse in Drenthe
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>